Tuesday, July 12, 2011

Έκκληση στο κοινό για περιορισμό της κατανάλωσης στο νερό

 Οι μονάδες αφαλάτωσης Δεκέλειας και Λάρνακας παράγουν την ελάχιστη δυνατή ποσότητα νερού. Οι μονάδες αφαλάτωσης Δεκέλειας και Λάρνακας παράγουν την ελάχιστη δυνατή ποσότητα νερού
Την επιτακτική ανάγκη το κοινό να περιορίσει την κατανάλωση νερού στις απολύτως αναγκαίες χρήσεις ώστε να επιτευχθεί ο στόχος και να μην γίνουν περικοπές, τονίζει το...
Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ανακοινώνοντας παράλληλα την απόφαση που λήφθηκε σήμερα μετά από σύσκεψη του Τμήματος με την ΑΗΚ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος, μετά από μελέτη του προβλήματος που προκλήθηκε από τη φονική έκρηξη τη Δευτέρα στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, σε κοινή σύσκεψη ΑΗΚ και Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων σήμερα Τρίτη αποφασίστηκε όπως οι δύο Μονάδες Αφαλάτωσης Δεκέλειας και Λάρνακας να συνεχίσουν να παράγουν την ελάχιστη δυνατή ποσότητα νερού, ώστε να συμπληρώνουν την παραγωγή των Διυλιστηρίων. Ο στόχος είναι να καλύπτεται η ζήτηση και παράλληλα να επιβαρύνεται το δίκτυο της ΑΗΚ όσο το δυνατό λιγότερο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων αναφέρει επίσης ότι, μετά τη διακοπή της λειτουργίας του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Βασιλικού χθες το πρωί, όλες οι Μονάδες Αφαλάτωσης τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων έθεσε άμεσα τα Διυλιστήρια Υδατος στη μέγιστη παραγωγή, χρησιμοποιώντας νερό από τα φράγματα, ώστε να καλύψει όσο το δυνατό το κενό που δημιουργήθηκε. Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, τέθηκαν σε μερική λειτουργία τη Δευτέρα το απόγευμα οι Μονάδες Αφαλάτωσης Λάρνακας και Δεκέλειας.


0 comments:

Post a Comment